Jedzenie na dowóz
576 000 796

Darmowa dostawa w promieniu 3 km....

Sprawdź dokąd dowozimy

Ranch Blog

10 przydatnych wskazówek by podkręcić smak twoich burgerów

Burgery
10 przydatnych wskazówek by podkręcić smak twoich burgerów

1) Nie jest dobrym pomysłem robić kotlety ze zbyt chudej wołowiny. Tłuszcz w niej zawarty poprawia ich smak i sprawia, że nie są wysuszone.

2) Jeśli używasz bardzo tłustego mięsa, możesz użyć kawałków chleba (lub tartej bułki) aby wchłonęła nadmiar tłuszczu co zapobiegnie rozpadaniu się zbyt miękkich kotletów.

3) Kiedy już uformujesz kotlety schowaj je na godzinę do lodówki aby smaki się przeniknęły. Uformuj je ponownie przed smażeniem.

4) Żeby uformować idealny kształt kotleta, postaraj się aby były one o centymetr grubsze od bułki, w trakcie smażenia i tak się skurczą.

5) Smaż je na średnim ogniu aby mięso usmażyło się równomiernie, bez przypalenia.

6) Nie dociskaj kotletów podczas smażenia, inaczej wszystkie soki z nich wyciekną a kotlet będzie jak podeszwa.

7) Żeby uzyskać dodatkowy smak możesz dodać pesto, posiekane oliwki, musztardę, chutney lub relish.

8) Wybieraj bułki, w których możesz zatopić zęby.. dosłownie. Nie chcesz skończyć z wypełnieniem burgera na swojej koszuli.

9) Alternatywa dla wołowiny mogą być: jagnięcina, kurczak, wieprzowina, ryba a nawet purée z warzyw. Staraj się dobierać pasujące przyprawi i dodatki, np. zgrilluj kawałki jabłka zamiast ananasa jako dodatek do wieprzowego burgera, użyj pasty baba ghanoush lub grillowanego sera haloumi do jagnięciny.

10) Burgery powinny być przyrządzane bezpośrednio przed podaniem. Ciepło kotletów rozpuści ser i sprawi, że sok przesiąknie przez bułkę co w rezultacie uczyni burgera przepysznym.

Przygotowywanie burgerów polecamy zostawić to nam w Ranch Burger & Pizza 🍔🍔. Jeśli jednak chcecie to zrobić samemu – warto zrobić to dobrze. 👍

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *